Powered by Blogger.

Monday, July 4, 2011

STAR VS STAROBA OBW 2011

Sempena OLD BOYS WEEKEND tahun 2011, sekali lagi satu perlawanan persahabatan antara pasukan sekolah dengan STAROBA diadakan. Seperti kebiasaan, perlawanan dilangsungkan di Stadium Hoki Azlan Shah, Ipoh. Untuk pengetahuan semua, STAR telah pun memulakan momentum kemenangan pada tahun lepas dengan  keputusan 2-1 setelah tewas dalam kesemua aksi persahabatan menentang OLD BOYS saban tahun. Dan Alhamdulillah, diharapkan momentum kemenangan akan diteruskan pada perlawanan hari ini.

Dalam perlawanan yang diadakan pada 3 Julai 2011 ini, perlawnanan diadakan dalam 3 quarter. STAR memulakan gerakan secara berterusan dan melakukan romabakan terhadap pasukan. Kali ini Faris Habeha telah diletakkan sebagai Half menggantikan MANTAM, manakala Mantam bergerak ke posisi RIGHT HALF menggantikan SYAPET yang diletakkan sebagai TOP FORWARD. Alhamdulillah strategi ini telah menjadi, dan dalam quarter pertama STAR mendahului 2-0 hasil jaringan AIMAN BAHAROM dan ALHAM. Dan keputusan kekal sehingga berakhir quarter pertama.

Dalam Quarter ke dua, pasukan sekolah telah menurunkan pasukan junior, dan alhamdulillah masih dapat mengekalkan keputusan walaupun serangan bertali arus telah dilakukan oleh pasukan OLD BOYS. Namun kelapaan di benteng pertahanan pada saat-saat akhir perlawanan menyebabkan pasukan OLD BOYS berjaya merapatkan jurang 2-1 hasil jaringan HAKIM.

Dalam quarter terakhir, perlawanan agak seimbang, dan berkesudahan 0-0. Dengan ini STAR sekali lagi telah berjaya menewaskan pasukan OLD BOYS 2-1 pada tahun ini mengulangi pencapaian pada tahun lepas. Namun, sayang seribu kali sayang kerana STAR sepatutnya boleh memenangi perlawanan dengan keputusan yang lebih baik apabila mensia-siakan peluang di hadapan pintu gol. Apapun tahniah buat ke dua-dua pasukan dan diharapkan perlawanan pada tahun hadapan akan dapat diteruskan lagi.


Aksi perlawanan


Rouse Up


Majlis Penyampaian Hadiah


Pasukan OLDBOYS
TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI BLOG KELAB HOKI STAR.KAMI MENGALU-ALUKAN SEBARANG KOMEN ANDA

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...