Powered by Blogger.

Saturday, August 6, 2011

PHLT BATAL ANJUR KEJOHANAN HOKI BAWAH 14 KEBANGSAAN

KUALA TERENGGANU, (Bernama) - Hasrat Terengganu untuk menjadi tuan rumah Kejohanan Hoki Bawah 14 Tahun Kebangsaan pada November ini mungkin tidak kesampaian berikutan masalah padang dan stadium. 

Setiausaha Persatuan Hoki Lelaki Negeri Terengganu (PHLNT) Sabri Salleh berkata masalah itu mungkin mengakibatkan kejohanan itu dipindahkan ke Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil, Selangor.

"Kita amat terkilan kerana tidak dapat menganjurkan kejohanan itu walaupun Persatuan Hoki Malaysia telah memberi mandat kepada kita untuk menjadi tuan rumah sebelum ini," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Sabri berkata PHLNT amat berhasrat untuk menganjurkan kejohanan itu memandangkan ia belum pernah diadakan di Terengganu sebelum ini.

Beliau berkata Stadium Hoki Kuala Terengganu di Batu Buruk yang dicadangkan menjadi gelanggang utama menghadapi masalah lampu limpah manakala gelanggang kedua berhampiran Stadium Sultan Mizan di Gong Badak juga tidak boleh digunakan kerana masalah sistem semburan air di padang. SUMBER : ARENA.MY

Oleh itu, Sabri berkata PHLNT mengambil keputusan membatalkan hasrat menjadi tuan rumah dan menyerahkan kembali kepada PHM untuk menentukan lokasi baru kejohanan.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI BLOG KELAB HOKI STAR.KAMI MENGALU-ALUKAN SEBARANG KOMEN ANDA

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...