Powered by Blogger.

Wednesday, June 30, 2010

SUKMA 2010


BANDAR HILIR (19 June 2010) - Meskipun tanpa kehadiran pemain kebangsaan, pasukan hoki Melaka tetap mempamerkan persembahan yang cemerlang serta semangat yang jitu dalam perlawanan akhir menentang Wilayah Persekutuan.

Melaka mempamerkan rentak permainan yang cemerlang sebelum dikejutkan dengan jaringan kemenangan dari pasukan Wilayah Persekutuan pada minit-minit akhir perlawanan untul tuan rumah tewas 1-0 kepada Wilayah Persukutuan Namun begitu aksi cemerlang hoki Melaka sepanjang Sukan Malaysia XIII membolehkannya menerima dua anugerah - Anugerah Penjaga Gol Terbaik dan Anugerah Pasukan Terbersih Sepanjang Perlawanan.

Penjaga gol Melaka, Mohd Ridzwan Azmi, 22 berkata beliau gembira menerima anugerah itu namun tidak dapat menyembunyikan perasaan kecewa apabila tewas kepada Wilayah Persekutuan.

"Meskipun kami tiada pemain kebangsaan, namun kami menggunapakai semangat rakan-rakan sepasukan dan sokongan padu penyokong yang tidak jemu-jemu menyokong kami sejak diawal perlawanan,"katanya yang merupakan pelajar jurusan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi, Universiti Putra Malaysia.

Sementara itu, Mohd Zul Hafiz Mohd Ali,20 berkata tunjuk ajar jurulatih dan rakan sepasukan serta sokongan keluarga membuatkannya bersemangat untuk beraksi dipusingan akhir.

"Saya bersyukur dapat pingat perak namun pada awalnya memang kami mahu pingat emas, tetapi saya tetap bangga kerana ini kali pertama hoki Melaka mara ke final,"katanya yang bermain diposisi pertahanan dan juga merupakan penuntut Universiti Teknologi MARA (UiTM).

Sementara itu, Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah Ibni Almarhum Sultan Abu Bakar berkenan mencemar duli bagi menganugerahkan pingat dan hadiah iringan kepada pemenang.

Turut berkenan menyampaikan hadiah, Tengku Mahkota, Tengku Abdullah Ibni Sultan Ahmad Shah dan Yang di-Pertua Negeri Melaka, Tun Mohd Khalil Yaakob.

Keputusan kekal, pingat emas milik Wilayah Persekutuan dan pingat perak menjadi milik Melaka manakala pasukan Pulau Pinang berjaya meraih pingat gangsa.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI BLOG KELAB HOKI STAR.KAMI MENGALU-ALUKAN SEBARANG KOMEN ANDA

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...