Powered by Blogger.

Sunday, November 18, 2012

MALAYSIA HUNI TEMPAT TERCOROT PIALA SULTAN JOHOR 2012


Malaysia menghuni tempat ke enam Kejohanan Hoki Antarabangsa bawah 21 Tahun, Piala Sultan Johor apabila tewas 1-2 kepada pasukan New Zealand menerusi "golden goal" apabila ke dua-dua pasukan terikat 1-1 sehingga tamat masa perlawanan.

Pasukan negara tewas melalui pukulan sudut penalti yang disempurnakan oleh Kane Russel pada masa tambahan yang hanya baru bermula. Untuk rekod, pada tahun pertama kejohanan iaitu tahun 2011, Malaysia muncul johan selepas menewaskan Australia.

Malaysia sepatut menyalahkan diri sendiri apabila gagal menyempurnakan 9 pukulan sudut penalti yang diperolehi. Mengulas perkembangan ini, Jurulatih negara, Muhammad Dharmaraj Abdullah berkata pasukan negara tewas kerana kepenatan mental.

Dalam pada itu, Australia muncul pemenang tempat ke tiga apabila menewaskan Pakistan juga melalui "golden goal" 3-2 selepas kedua-dua pasukan terikat 2-2 sehingga tamat masa permainan sebenar.TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI BLOG KELAB HOKI STAR.KAMI MENGALU-ALUKAN SEBARANG KOMEN ANDA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...